Vårt universum är inte ensamt!



Vårt universum är inte ensamt!


Fysiker från hela värden diskuterar och funderar hela tiden om att det finns bara ett universum som vi bor i, där började våra hjärnor att ha en begränsad bild av livet.
Dessutom en rädsla att försöka ha nya idéer eller teorier utan ett bevis som vi kan se eller prova, var ett vanligt spår för världen, trots att många teorier som vi använder nu, också var i overklighetslådan.
Är vårt universum inte ensamt?! Är en av de frågor som man försöker att skydda sig mot, eftersom det är svårt för oss att vara koherenta med verkligheten som presenterar sig hela tiden på olika sätt.


I början tror jag att vi måste försöka i varje tid av vårt liv som människor att bryta vetenskapsgränser för att nå våra mål och inte glömma att: ”Fantasi är viktigare än kunskap. För kunskap är begränsad till alla vi vet nu och förstå, medan fantasin omfamnar hela världen, och allt det någonsin kommer att känna och förstå”(Albert Einstein 1879-1955).
Det är ju fantasin och kärleken till kunskapen som gjorde att forskare som Galileo och Giordano uppskattade att varken solen eller jorden inte är universums centrum, och att stå mot den katolska kyrkan i Italien för deras idéer, utan moderna utrustningar eller en möjlighet att se vårt universum med dagens teknologi.
Dessutom anser jag att en revolutionär teori som säger att det finns flera universum än vår som vi bor i, kan vara verklig i en värld, där vad som helst kan vara möjligt.

Från ett vetenskapligt perspektiv, presenterade en jättepopulär Amerikansk fysiker Brian Greene i en dokumentär film ”The Fabric oF the Cosmos ” Del 4/4 Producerades/2012/av WGBH  Educational Foundation Boston/USA, två ryska fysiker Andrei Linde och Alexander Vilenkin
, och deras nya hypoteser i 1985, för att försöka förklara den stora smällen, med en fokusering på vad som fanns innan ”Big Bang” och vad som tvingade den stora smällen att ske
Slutresultatet av Linde och Vilenkins forskning gav en ny teori som heter ” Multiuniversum ”där förklarade de att den stora smällen inte är den unika händelsen som hade hänt innan 14 miljarder år, eftersom enligt deras matematiska teori: ett stort universum som är fyllt av energi utvidgar sig och skapar i sig flera ”Big Bang” hela tiden, och det är därför vårt universum är inte ensamt.

Många fysiker hävdar att ”Multiuniversum” teorin aldrig kan provas eftersom det inte är möjligt att resa till andar universum eller även att observera ljus från dem, men beviset att vårt universum inte är ensamt kan bevisas eftersom ”Multiuniversum” är den ända förklaringen för den som kallas ”Den svarta energin” som är ansvarig att vårt universum expanderar i en accelererande takt.
Brian Greene klargjorde till oss, att den svarta energins mängd i vårt universum som är mycket liten, är beviset att vårt universum är inte ensamt, eftersom en sådan mängds nummer i vårt universum, betyder att det finns andra universum med olika mängder av svarta energier som är mindre eller större än vår svarta energis mängd.

Avslutningsvis ser vi att vårt universum inte är ensamt och det är vad både de vetenskapliga källorna och fantasin har bevisat oss, där motargumenten var svaga framför en logisk undersökning som förklara för oss att Ju större våra hjärnor blir, desto mindre blir vi i världen.

Vi kan utnyttja ”Multiuniversum” för att få mer förståelse om världen, där får vi en mer avancerad teknologi som kommer att ge oss en möjlighet, till exempel att resa genom tiden, eller att få nya grundämnen än de som vi känner till i vårt universum, dessutom om vi bortser från att vårt universum inte är ensamt, så kommer vi att förlora en bra teori som kan vara en grund för någonting som är viktig för mänsklighetens utveckling och ett sätt att skydda oss från en vag framtid.   

Källor:
”The Fabric oF the Cosmos”Del 4/4 Producerades/2012/ av WGBH  Educational Foundation Boston/USA,
OBS: Finns på YouTube
 https://www.youtube.com/watch?v=dTrU-0jEpgY

Einsteins citat:
http://www.goodreads.com/quotes/556030-imagination-is-more-important-than-knowledge-for-knowledge-is-limited

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

Talanalys (Alice Bah talar på nationaldagen)

En näve dadlar

Diktanalys ”Handen”