Elegi
Elegi
Dikten handlar om kärleken och ömheten mellan en man, som var centrala subjektet "jag" i dikten och "du" som är den andra personen som författaren längtar efter. Dessutom, måste vi inte glömma sorgen som författaren har efter en isolerad längta för sin kärlek.
Centrala subjektet är kärt med en person som har lämnat honom ensam för ett problem, men läsaren har ingen aning om vad är det för problem "Vi står tysta framför skälet" dock gav Lars Winnerbäck oss snabbt ett märke att hon har lämnat honom, eftersom de inte orkade att vara borta från varandra "för en ork som inte fanns" och "jag sitter ensam här" påpekade dikten.
Känslorna i den här dikten fokuserar inte bara på kärleken, eftersom det fanns en jämförelse också mellan huvudpersons sorg i dikten och andra personer som har samma sorg som författaren har upplevt, fast för andra skäl."En elegi för alla sorger den där hösten handla om, för en mor som sjukna in, för ett barn som aldrig kom". Däremot påpekar Winnerbäck i mellan raderna på en konsekvens för sin sorg, för att hans kärlek är helig, och även guden kommer i domedagen att döma författarens älskling för sin beteende" Han ska pröva din styrka, han ska testa din moral".
I andra hand gav författaren en tids gräns eller en plats gräns för varje känsla i texten, till exempel när han var lycklig, betonar han att det var i sommaren "där sommaren tar slut", men när han kände sig ensam, var han isolerade hemma i natten "Det är så tyst nerifrån gatan som det aldrig annars är". Därför, den här variation mellan tider och platser gav ett kronologiskt sammanhang i texten.
Språket var lätt att förstå med många poetiska verktyg. I början texten rimmar i flera platser till exempel: ordet division och bron i
"Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division"
"Vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron"
"Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division"
"Vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron"
I annan ställe metaforen i versraden "Du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst" presenterar en levande scen till läsaren, såsom en början av en romantisk film där en man står ensam och tittar på skymningen och funderar över vad hans älskling gör i samma stund.
"du" i texten är för författarens kvinna, men det gav oss också en känsla att han prata med oss, därför det räknar för textens skönhet att dikten vänder sig direkt till läsaren (Apostrofering) och att det kan gälla alla som är i samma situation som skribent upplevde.
Vad är mycket lockande i texten att det finns många dolda händelser som Winnerbäck angav i de före sista versraderna för att visa oss att han inte bara skriver om sin sorg utan för att lämna oss funderande över de andra händelserna och vilken band de har med skribents sorg. Till exempel: "för en man som gick till jobbet som om inget hade hänt"
Elegi är också en sång och det därför när vi läser refrängen "Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej, och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig" Känner man att rytmen i dikten är mycket tydlig och att diktens form är välstrukturerad, samt man kan få en allmän tanke om diktens huvud idé som handlar om längtan och kärleken.
تعليقات
إرسال تعليق